U Dječjem vrtiću Kockica se u ponedjeljak, 27. ožujka 2023. s početkom u 14,00 sati , održala prva radionica za kuharsko osoblje Vrtića u izvedbi Agencije za ruralni razvoj Istre – AZRRI.
Kuharska radionica održala se pod vodstvom chefa Roberta Perića, koji je našim vrijednim kuharicama Izabeli Roviš i Antoniji Boneta na zanimljiv način prenio svoje bogato znanje o prepoznavanju osnovnih senzornih svojstava svježe ribe i ostalih morskih organizama, o pravilnom čišćenju ribe te na koji način najefikasnije iskoristiti kuhinjsku opremu prilikom pripreme jela od ribe i morskih organizama.
U radnom, ali i opuštenom ozračju tijekom ove radionice pripremljeno je pet različitih jela od ribe i morskih organizama. Radi se o jednostavnim, lako probavljivim jelima prilagođenima djeci vrtićkog uzrasta koje će Dječji vrtić Kockica uvrstiti u svoje jelovnike.
Upravo je i to bio cilj ove radionice – upoznavanje sa receptima na bazi autohtonih vrsta ribe radi povećanja njihove konzumacije, prvenstveno među djecom.
Prva od planiranih dviju radionica održala se u kuhinji Dječjeg vrtića Kockica u područnom odjeljenju u Potpićnu dok je sljedeća radionica zakazana je za kraj mjeseca travnja.
Ovo je jedna od aktivnosti kojom Dječji vrtić Kockica nastavlja sa projektom „Morsko blago-jedem zdravu“ u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene povećanju potrošnje i konzumacije ribe i drugih morskih organizama iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba.